Eaton

Elektronisk motorstarter med SmartWire-DT forbindelse logger relevante maskindata

Forbedret diagnostik øger pålideligheden og oppetiden for udstyret

Med sin nye generation af multifunktionelle elektroniske motorstartere (EMS) med SmartWire-DT konnektivitet hjælper power-management virksomheden, Eaton, industrien til at minimere downtime for industrielle anlæg og procesudstyr. De øgede fordele skyldes en avanceret kommunikationsegenskab i switch-komponenten. Sammen med SmartWire-DT kan flere relevante motordata dokumenteres og kommunikeres til EMS’en end hidtil. Den decentrale intelligens åbner for nye muligheder for forebyggende vedligehold og lettere service. Samtidigt gør den reducerede kabelføring og kommunikationsegenskaberne i SmartWire-DT det muligt at udvikle enkelt, prisbilligt og kompakt maskineri, som igen vil give mere stabile produktions- og procesanlæg.

Et modulært SmartWire-DT interface gør en elektronisk motorstarter til en kommunikerende switch, der kan logge data som motorstrøm, overbelastning og andre anvendelige diagnostiske data. Den information kan så bruges til yderligere behandling af applikationen, og data kan overføres til alle gængse industrielle feltbusser via gateways.

Denne slags distribuerede intelligens giver brugeren flere fordele. Kritiske motortilstande bliver synlige på et tidligt tidspunkt, og i tilfælde af en overhængende shutdown, kan operatørerne kvalificeret forhindre motorbeskyttelsesfunktionerne i at udløse, så driftsfejl derved undgås. Gennemsigtigheden af data letter også diagnosticering og vedligehold, da EMS’en giver information om årsagen til fejl – som eksempelvis en fasefejl – hvis systemet udløser.

SmartWire-DT forenkler og billiggør fortrådning og systemdesign og løfter den simple switch til en rolle som kommunikerende automationskomponent. Med sine elektroniske motorstartere supporterer Eaton et voksende marked for progressive motorstarter- og –beskyttelsesløsninger, som effektivt øger pålideligheden og oppetiden for maskiner og udstyr gennem forbedrede diagnostiske funktioner.

Den kompakte og multifunktionelle elektroniske motorstartere kombinerer fire funktioner: Direkte motorstart, reverseret motorstart, motorbeskyttelse og sikker shutdown efter PL3 (EN 13849-1) kravene. Gennem en reduktion af det overordnede antal komponenter og montage med en værktøjsfri plug-in teknologi kan omkostningerne til fortrådning reduceres med op til 60 procent, ligesom antallet af hardware-komponenter kan mindskes med op til 70 procent. Takket være overbelastningsbeskyttelsen i EMS’en behøver man kun to modeller: 0,18A til 6,5A (AC-53a) og 9A (AC-51), hvilket minimerer lageromkostningerne. Det integrerede hybride kredsløb slides stort set ikke (30 millioner ind- og udkoblinger), hvorved produktlevetiden er meget høj sammenlignet med konventionelle switche.

Med sin bredde på kun 30mm sparer EMS’en også værdifuld plads i et styringsskab i forhold til de gængse 45mm modeller. De typiske applikationer for EMS er outputs mellem 0,06 og 3kW som conveyors til procesindustrien samt logistik- og emballeringsmaskiner.

Besøg gerne Eatons stand (Hal 9, stand 371) under SPS IPC Drives i Nürnberg mellem 24. og 26. november og se flere eksempler på Eatons innovative teknologier og løsninger, der opfylder den virkelige verdens behov for automationsløsninger inden for maskin- og systemdesign.

Med de nye multifunktionelle, elektroniske EMS-motorstartere med SmartWire-DT forbindelse opnår man forøgede kommunikationsegenskaber, som løfter produktiviteten og minimerer downtime.

 

For flere oplysninger om Eaton og SmartWire-DT besøg venligst http://www.eaton.eu/, eller se de seneste nyheder på Twitter (@Eaton_EMEA) eller LinkedIn (Eaton EMEA).

 

Eaton Danmark:
Tlf.: 36 86 79 10

 

Om Eaton

Eatons elektrotekriske gren af koncernen er global førende med ekspertise inden for effektfordeling og strømkredsbeskyttelse, strømbeskyttelsesbackup, kontrol og automatisering, belysning og sikkerhed, løsninger til infrastruktur og ledningsføring, løsninger til barske og farlige miljøer samt projekt-support. Eaton er gennem sine globale løsninger i stand til at møde nutidens mest afgørende udfordringer inden for styring af elektrisk energi.

Eaton er en Power Management virksomhed, som omsatte for 22,6 milliarder dollars i 2014. Eaton leverer energieffektive løsninger, der hjælper kunderne med effektivt at styre elektrisk, hydraulisk og mekanisk energi på en mere effektiv, sikker og bæredygtig måde. Eaton har omkring 102.000 ansatte og sælger produkter til kunder i mere end 175 lande. Du kan finde flere oplysninger på www.eaton.com.